Denna webbplats använder cookies för full funktionalitet. Mer info. Besöker du oss i en webbläsare som stödjer detta accepterar du vår användning av cookies.

×

Welcome to Improove Magento Boilerplate

Tylö

Tylö

Framåtblickande sedan 1950

Tylö AB är idag världens ledande tillverkare av stimulerande miljöer för bastu, dusch och ångbad. Vi har ett starkt varumärke, betydande marknadsandelar och alla resurser som krävs för en fortsatt stabil tillväxt.

Vårt framgångskoncept bygger på att erbjuda kvalitetsprodukter som främjar avkoppling, njutning och äkta badglädje.

Varje produkt som bär vårt namn är utvecklad och tillverkad inom det egna företaget i vår egna fabrik i Halmstad som nu omfattar 20.000 kvadratmeter tillverkningsyta.

Det här är vår historia

Att Tylö är vad det är idag kan spåras tillbaka till dess grundares värderingar – innovation, beslutsamhet och visioner!

Tylös grundare, Sven-Olof Janson, var elektriker som med hjälp av uppfinningsrikedom och motivation utvecklade mindre och mer effektiva värmeelement för egenutvecklade maskiner. 1951 antog han en lokal affärsmans utmaning att bygga en billigare men bättre bastu. Resten är som man brukar säga. Historia.

Kvalitetstänk och miljöhänsyn

Vår strävan efter kvalitet återspeglas nämligen överallt i vår verksamhet – i design, produktutveckling, materialval, tillverkning, service och support. Egenskaper som i sig bidrar till långsiktighet och låg miljöpåverkan.

Vi tar ett aktivt miljöansvar genom att ha fullständigt rena tillverkningsprocesser. Virket vi använder kommer från traditionellt skogsbruk i Sverige, Baltikum och Nordamerika och bidrar inte till skövling av regnskogar. Alla plastprodukter tillverkas av miljöcertifierat råmaterial. Av virkesspillet gör vi träbriketter, av spill från plasthanteringen framställer vi granulat och restprodukter från vår metallbearbetning återvinns. Att prioritera miljön är en fråga om kvalitet – inte minst vad gäller morgondagens livskvalitet.

Vår vision och affärsidé

Vår vision är att vara premiumvalet för människor som söker kvalitet i livet.

Vår affärsidé är att vara en ledande global aktör inom bastu och ånga för premiumkunder genom innovativ design, tydligt kundfokus och genomgående hög kvalitet.

Så här arbetar vi med produktutveckling

Bastuaggregat, basturum, ånggeneratorer och ångbad testas och kontrolleras genom hela tillverkningsproceduren. Med hjälp av sofistikerad utrustning genomförs obligatoriska tester för att erhålla internationella certifikat och godkännande från officiella provningsanstalter.

Vi arbetar ständigt med produktutveckling av bastu och ångbad. Resultaten har genom åren blivit vägledande för branschen.

För att hålla oss informerade om aktuella rön inom tillverkningsprocesser, säkerhetsutveckling och konsumentanpassning arbetar vi ibland med externa testlaboratorier, universitet och institutioner.
Relaxology

Relaxology

Relaxology är ett banbrytande bastukoncept för en hälsosam livsstil. Utformad utifrån vetenskapligt underbyggda medicinska studier bidrar dess egenskaper till att med hjälp av aroma,- ljud,- och ljusterapi få dig att uppnå en högre form av avslappning. För att nå topprestationer är djup avslappning en nyckelfaktor, både när det gäller din fysiska och mentala prestation. Relaxology maximerar din avslappning.
Hedersmedlem

Hedersmedlem

TYLÖ grundare hedersmedlem i Svenska Bastuakademin

Vid Svenska Bastuakademins årsmöte den 4 maj 2007 i Luleå utnämndes Sven-Olof Janson i Halmstad, Tylös grundare, till en av hedersledamöterna i den ångande akademin med säte i Kukkolaforsen i Haparanda. Det är inte vem som helst som blir hedersmedlem i Svenska Bastuakademin. Sedan grundandet 1988 av organisationen har 9 personer utnämnts till hedersmedlemmar.

Sångerskan Arja Saijomaa, biskopen Lennart Koskinen, översten och researrangören Pelle Mohlin, körledaren Rune Björnsson samt legendariske bastumästaren ”Bastu Kalle”Grundberg i Jukkasjärvi är några av tidigare invalda hedersmedlemmar.
Dotterbolag

Dotterbolag

Bastu, ångbad, ångdusch och infraröd bastu är de segment som gör Tylö till ett världsledande varumärke. Våra produkter säljs i mer än 90 länder. I vår affärsstrategi ingår kvalitetskrav som en central punkt. För att säkerställa att vi erbjuder kvalitetsprodukter som är litet utöver det vanliga, tillverkas Tylö-sortimentet vid vår egen fabrik i Sverige.

Tylö A/S, Oslo, Norge
Detta helägda dotterbolag grundades 1972 för att lagerhålla och marknadsföra Tylö-sortimentet på den norska marknaden. I företagets lokaler i Oslo finns både centrallager och en utställning som presenterar hela vårt sortiment, från basturum till infrarum. Utställningen är öppen dagligen under kontorstid för såväl handlare som konsumenter. I Norge säljs Tylö-produkterna via specialbutiker samt av ledande butiker inom branscherna El, Bygg, Järn och VVS.

Välkommen att besöka oss i Norge!

Tylö AS
Sandakerveien 108 B
Postbox 4410 TORSHOV
0403 Oslo, Norge
Tel: +47 22797750
Fax: +47 22797759
postkasse@tylo.no