Denna webbplats använder cookies för full funktionalitet. Mer info. Besöker du oss i en webbläsare som stödjer detta accepterar du vår användning av cookies.

×

Welcome to Improove Magento Boilerplate

VA

Kraftfull ånggenerator med helautomatisk funktion. Försedd med stor vattentank och därför idealisk i offentliga ångbad. Ansluts till el och vatten. Omkopplingsbar 1- och 3-fas. Kapslingsklass IP 45. Komplettera med någon av manöverpanelerna H1, CC50 eller CC300.
.

Teknisk specifikation

Egenskap Värde
Art.nr. 159
Energisparfunktion Ja
Elektroniskt temperaturskydd Ja
Automatisk spolning Ja
Professionell Ja
Tylarium
Ångbastu i offentlig miljö
För ångbastu i större skala t.ex. i badhus, spa-anläggningar eller på hotell, kombineras ett Tylö bastuaggregat med Tylö ånggeneratorer. På detta vis vinner man fördelen av att i ett och samma basturum kunna erbjuda både traditionell bastu och mjuk ångbastu.
Teknik
Lösning med bra totalekonomi
Bastuaggregatet SDK/SD monteras inne i bastun och styrs via den gemensamma manöverpanelen. Vill man få en ångbastulösning kan man koppla ihop bastuaggregatet med en ånggenerator, precis som bilden till höger visar. Hela installationen styrs då med manöverpanelen CC300T som innehåller stand-by-funktioner för att årligen spara stora belopp.
Underhåll
Lägre kostnader för underhåll
En annan fördel med Tylös ångbastulösning är att den eliminerar problemen med torrdestillation av träpanelen och brända väggar, som är vanligt i offentliga basturum. Tylös Tylarium ger alltså inte bara ett bredare badutbud, den minimerar också kostnader för underhåll.
Funktion
Automatisk lufttorkning
Efter avslutat ångbastubad startar en automatisk lufttorkning som sänker luftfuktigheten i bastun till normal nivå igen. På så vis säkerställs att inga fuktskador eller mögelangrepp uppstår i basturummet samt att bastun är funktionerande och fräsch att använda åter nästa dag.
Badklimat
Nyckeln till sköna ångbastubad
Ånggenerator modell Tylö VA eller VB placeras max 15 meter från bastun. Ånggeneratorn styrs via den gemensamma manöverpanelen och kan med fördel placeras dold i exempelvis ett servicerum eller annat lämpligt utrymme.
Styrning
Enkel och flexibel
Tylös manöverpanel CC300T styr både bastuaggregat och ånggeneratorn. Bastun kan även fjärrstyras från andra platser (ex. en reception) eller via centraldator. Temperaturen och luftfuktigheten programmeras on och bibehålls under badtiden.
Teknisk information
VA
VA 6 kW (Art. 6620 2020) Effekt: 6 kW. Mått: 570 x 485 x 224 mm.

VA 9 kW (Art. 6620 3021) Effekt: 9 kW. Mått: 570 x 485 x 224 mm.

VA 12 kW (Art. 6620 4020) Effekt: 12 kW. Mått: 570 x 485 x 224 mm.

VA 18 kW (Art. 6620 5020) Effekt: 18 kW. Mått: 615 x 485 x 445 mm.

VA 24 kW (Art. 6620 6020) Effekt: 24 kW. Mått: 615 x 485 x 445 mm.

Pdf
Dokument att ladda ner
Badformer
Variera njutningen
Tylös bastuaggregat är hjärtat och nyckeln till hur ni kan njuta på fler sätt i ert hemmaspa – sinnligt omslutna av mjuk ånga och aromatiska dofter eller traditionellt i skön och torr bastuvärme. För hur man vill ha sin stund i bastun är något individuellt, och efter stundens behov.

Läs mer om Badformer