Denna webbplats använder cookies för full funktionalitet. Mer info. Besöker du oss i en webbläsare som stödjer detta accepterar du vår användning av cookies.

×

Welcome to Improove Magento Boilerplate

Asia Spa

Asia Spa

Varbergs Stadshotell är en modern konferens- och rekreationsanläggning, som bjuder på upplevelser utöver det vanliga. Bakom den pampiga fasaden väntar en skön sekelskiftesatmosfär, rum med alla bekvämligheter och en välrenommerad restaurang, som är medlem i Sveriges Bästa Bord.

Det allra bästa i våra ögon är dock – Asia Spa. Denna orientaliskt inspirerade spaanläggning finns längst upp under takåsarna och erbjuder en unik miljö. Att vi på Tylö får lov att bidra till denna oas av välbefinnande, ser vi som ett tecken på att vår filosofi om avkoppling, stämmer väl överens med de mångtusenåriga asiatiska traditionerna.

Platsbyggda specialeffekter

Platsbyggda specialeffekter

Uppdraget att förnya bastuavdelningen kom direkt från hotellet. Eftersom det rörde sig om en befintlig lokal med både snedtak och grova takbjälkar, specialritades basturummen innan de byggdes upp på plats. Materialvalen anpassades också för att smälta in i den högklassiga miljön. Bastun med fönster mot torget är en favorit, där takbjälkar och frilagt tegel ger en härligt rustik atmosfär. I rummet används Tylös proffslavar, som fick sågas till på plats för att passas in i helheten. En annan läcker detalj återfinns i örtbastun där vi sänkte ned en underbelyst glasstäva i bastulaven. Praktiskt och bekvämt – och en riktigt fräck effekt!

Njutning i en högre dimension

Njutning i en högre dimension

Samarbetet med hotellet flöt på bra eftersom båda parter hade samma ambitiösa mål. Lars-Olof Oskarsson, hotellets VD:

– Vi valde Tylö för att vi visste att vi skulle få bra kvalitet. Och så här i efterhand är både jag, personalen och våra gäster mycket nöjda med resultatet.

Den nya bastuoasen invigdes 2007 och erbjuder nu ettångbadrum, en torrbastu med möjlighet till färgterapi samt en örtbastu som förhöjer njutningen ytterligare. Mitt i rummet finns dessutom ett mosaikinklätt kallkar, som med sitt svalkande innehåll och runda form ger badet en extra dimension. Här finns med andra ord allt för en upplevelse utöver det vanliga.

Fakta

Fakta

- Platsbyggt avslappningsrum försett med Tylös proffslavar, alpanel och ett Mega EH 150 bastuaggregat som håller temperaturen på önskvärda 40-45 °C.

- Specialritat basturum med Tylös proffslavar och Mega EH 150 bastuaggregat, ångbadrum Elysee 9E som servas av en 9VA ånggenerator.