Denna webbplats använder cookies för full funktionalitet. Mer info. Besöker du oss i en webbläsare som stödjer detta accepterar du vår användning av cookies.

×

Welcome to Improove Magento Boilerplate

Hotell Norr Vättern

Hotell Norr Vättern

Hotel Norra Vättern i Askersund är ett bra bevis på att det lönar sig att tänka annorlunda. Här erbjuds gästerna den smått unika möjligheten att krydda vistelsen med en seglats bland kobbar och skär i Vätterns norra skärgård. Det har visat sig vara en vinnande kombination, inte minst bland konferensarrangörer på jakt efter det lilla extra.

Oförglömliga upplevelser ”för om masten” är dock inte enda förklaringen till de senaste årens succé. Den nya relaxavdelningen – till stora delar ritad och byggd av oss på Tylö – är ytterligare en lyckad satsning av den stolta ägarduon.

Askersund ligger vid stranden av Alsen, Vätterns nordligaste del. I denna småstadsidyll har bröderna Jörgen och Michael Jacobsson byggt upp en hotellverksamhet, som inte bara handlar om att äta, sova och konferera. Här är det minst lika självklart att erbjudas möjligheten att segla, leka och relaxa – allt i en avslappnad och inbjudande miljö.

Från Star&Köl till bastu och ångbad

Från Star&Köl till bastu och ångbad

Hotellet är beläget precis intill en småbåtshamn och de marina inslagen går som en röd tråd genom såväl inredning som aktiviteter. En av höjdpunkterna under ett besök är att fara ut med hotellets två 14,5 meter långa segelbåtar: Star&Köl.

Efter några härliga timmar till sjöss, med allt från match race till mat och avkoppling, brukar stämningen vara hög ombord. Samtidigt är många deltagare lite frusna. I det läget känns möjligheten att fortsätta umgänget med bastu och ångbad, bara 50 meter från bryggan, som ett hett alternativ för de flesta gästerna.

Tylö – både leverantör och inspiratör

Tylö – både leverantör och inspiratör

Satsningen på en förstklassig relax gjordes i samband med inköpet av båtarna. Och uppdraget att förvekliga planerna gick direkt till Tylö. Delägaren Jörgen Jacobsson:

– Vi ville ha en kvalitetsanläggning och därför kändes det självklart att samarbeta med Tylö. De involverades på ett tidigt stadium och fungerade som inspiratör genom hela projektet.

I samarbete med en inredningsarkitekt tog Tylö fram ett förslag som omfattade allt från tak-, vägg- och golvbeklädnad till design av bastur, ångbad, och duschrum. Därefter deltog vi i byggnationen på plats. Slutligen kopplades en ljusarkitekt in för att med hjälp av fiberoptik skapa det läckra ljusspelet som ger anläggningen dess speciella karaktär.

Enhetligt utseende ger harmoni

Enhetligt utseende ger harmoni

Såväl basturna som ångbadet är modifierade standardprodukter. Den stora bastun är en förlängd Vision-modell som även byggts till på höjden för att harmonisera med rummets taklutning. För enhetlighetens skull försåg vi ångbadet med träpanel och ett rundat hörn i Vision-stil. Därtill specialdesignade vi en bardisk som matchar den övriga inredningen.

Anläggningen invigdes sensommaren 2007 och är nu hotellets givna samlingsplats. Precis som ägarna önskade. Här finns det senaste inom bastu, ångbad och belysning – allt i en harmonisk blandning, som är en fröjd för designintresserade ögon. Däremellan kan badgästerna förstås även njuta av vyerna ut över hamnen och drömma om nya och annorlunda äventyr på norra Vätterns böljande vågor.

Fakta

- Specialbyggt basturum i Vision-stil (förlängt till ca 5,5 meter och med 2,3 meter i takhöjd) utrustat med fiberoptik och Mega EZ 225 bastuaggregat.

- Excellent 8F ångrum med Steam-Clean, Tylö Fresh och 9 VA ånggenerator – helt inklätt i bastupanel à la Vision.

- Grand Luxe 1616 Corner basturum med MPE 6 bastuaggregat för mindre sällskap.

- Projektet färdigt: Sensommaren 2007.