Denna webbplats använder cookies för full funktionalitet. Mer info. Besöker du oss i en webbläsare som stödjer detta accepterar du vår användning av cookies.

×

Welcome to Improove Magento Boilerplate

Hotel Tylösand

Hotel Tylösand

Hotel Tylösand räknas som en av pionjärerna inom svensk spa-verksamhet. Hotellets första spa invigdes 1998 och blev en omedelbar succé. Efter några år med ständigt hög besöksfrekvens både under vecko- och helgdagar, kände ledningen behov av att vidareutveckla konceptet. Anläggningen var underdimensionerad och hade inte riktigt hängt med i hotellets snabba utveckling i övrigt. I den vevan kom arkitekten Kay Linghoff, Båstad, in i bilden. Han hade medverkat i tidigare ombyggnationer på hotellet och var väl bekant med förutsättningarna.

Formgivning med attityd

Formgivning med attityd

Innan skissandet påbörjades, gjorde projektgruppen ota- liga studiebesök och en noggrann analys på plats. Detta gav en god grund för trygga beslut. Kay Linghoff:

– Tanken bakom den nya anläggningen, var att renodla en känsla av den svenska västkusten i allmänhet och Tylösand i synnerhet. En lugn formgivning, men med attityd. Jag ville att man skulle se och känna havet, vilket man inte kunde tidigare.

Ett helt nytt glasat våningsplan

Ett helt nytt glasat våningsplan

Lösningen blev ett nytt våningsplan om ca 900 m2 med stora glasytor ut mot havet. Det påbyggda etaget försågs med lokaler för träning, kontemplation samt ångbad och dusch. Här byggdes också en uthängd utepool där gästerna, året om, kan ligga i varmt havsvatten, blicka ut över dynerna och känna doften av hav medan vinden leker i håret.

I det nedre våningsplanet, som renoverades från grunden, grupperades bastu-, omklädnings- och behandlingsrum runt en stor, inbjudande inomhuspool.

Tylö som arkitektens partner

Tylö som arkitektens partner

Valet av Tylö som leverantör av bastu och ångbad gjordes efter en noggrann utvärdering – och vi involverades redan på projekteringsstadiet. Kay Linghoff:

– Beslutet att välja Tylö baserades dels på deras kunnande och sortimentsbredd, dels på goda erfarenheter från tidigare samarbeten. I det fortlöpande arbetet hade jag sedan stor hjälp av Tylö, inte minst i tekniska frågor. De påverkade både utformning och funktioner, och deras kunskaper var ovärderliga vid dimensionering av till exempel teknikrum.

Fakta

- Specialritad gemensam bastu i teak med SD20 bastuaggregat och fiberoptik i taket.

- Specialritade dam- och herrbastur i teak, med SD 10 bastuaggregat och fiberoptik.

- I ångbadrummet stod vi för den tekniska lösningen med 2 st 9 VA ånggeneratorer, manöverpanel CC100 och 2 st specialgjorda ångutsläpp som följer rummets form.

- Här finns även Steam-Clean med 3st sprinklers samt en Tylö Fresh doftautomat.

- Spa-anläggningen invigdes: Hösten 2006.