Denna webbplats använder cookies för full funktionalitet. Mer info. Besöker du oss i en webbläsare som stödjer detta accepterar du vår användning av cookies.

×

Welcome to Improove Magento Boilerplate

Icehotel

Icehotel

Icehotel i Jukkasjärvi är något så ovanligt som ett hotell och en attraktion i ett. Varje vinter reser tusentals människor från jordens alla hörn till denna plats, 20 mil norr om polcirkeln, för att låta sig förundras av konst, arkitektur och design – skapad helt i is.

I en ofta kall värld, uppskattas Tylös innovativa produkter för att de möjliggör välmående och avkoppling. I en ständigt iskall värld, som på Icehotel, är våra bastur och ångbad än mer uppskattade. Genom åren har vi skapat ett flertal sköna bastuanläggningar på Icehotel och samarbetet är nu så grundmurat att ett av våra bastuaggregat till och med finns som konstverk. Helt i is, naturligtvis.

Sagan om Icehotel började vid 1980-talets slut när byns turistansvariga beslöt att skapa upplevelser av naturens gåvor: kyla, is, snö och norrsken. Inspirerade av japanska isskulptörer, bjöd de in en konstnär att hålla vernissage i en igloo – mitt på Torne älv. En natt övernattade ett par i igloon, i sovsäckar på utbredda renfällar. Morgonen därpå berättade de lyriskt om sin unika upplevelse. Därmed var idén till Icehotel född.

Sedan dess har mycket hänt. Idag är Icehotel berömt världen över för sitt unika koncept och alla de enastående upplevelser, som väntar under de höga isvalven

Genom åren har vi skapat ett flertal sköna bastuanläggningar på Icehotel och samarbetet är nu så grundmurat att ett av våra bastuaggregat till och med finns som konstverk. Helt i is, naturligtvis.

Iskallt uppdrag som värmer

Iskallt uppdrag som värmer

Icehotel består både av permanenta hotell- och restaurangbyggnader för året-runt-bruk och av de mer berömda konstruktionerna i is och snö, som återskapas varje år. Till den senare kategorin hör bland annat reception, bar, teater, kyrka, ett 50-tal övernattningsrum – och ett 30-tal individuellt utformade sviter, som designas av kända konstnärer.

I anslutning till den kalla delen finns en lounge där gästerna byter om, duschar och värmer sig. Här har vi byggt två inbjudande basturum, som möjliggör skön avkoppling. Mellan sittningarna i basturna kyler man ner sig i ett basturum helt i is – en upplevelse i sig och ett läckert alternativ till att doppa sig i en isvak.

Våra produkter återfinns även i andra byggnader. Det senaste tillskottet är en ny relax på restaurangbyggnadens övre plan där gästerna nu kan njuta av två specialritade basturum. Här har vi även skapat ett ångbad helt i mörkblått där fiberoptiken i taket ger en avbildning av norra stjärnhimlen och Icehotels egenkomponerade rymdmusik svävar ut ur högtalarna.

Form och funktion i världsklass

Form och funktion i världsklass

Vid första anblicken kan kontrasten knappast bli större än den mellan Tylö och Icehotel. Tittar man närmare är det dock lätt att inse att vi kompletterar varandra perfekt. Finns det kyla, finns det behov av värme. I kontrasten mellan kallt och varmt finns dessutom en särskild lockelse som alltid attraherat människor. Någonting friskt och vitaliserande, som ger en intensiv upplevelse av liv.

Bakom samarbetet finns även en annan gemensam nämnare: samspelet mellan form och funktion, som gjort både Tylös och Icehotels skapelser berömda världen över.

Fakta

Fakta

Restaurangdelen har 2st platsbyggda basturum i asp med SDK10 bastuaggregat. Båda rummen är utrustade med Tylarium, som servas av en 6VA ånggenerator. Vägg i vägg finns ett specialframtaget Elyseé ångbadrum i mörkblått med exakt avbildade stjärnbilder i taket. Ångbadet är utrustat med högtalare, Steam-Clean och 9 VA ånggenerator. I Icehotels varma loungedel, finns två anpassade basturum i asp med MEGA EH 150 bastuaggregat. Båda rummen är försedda med Tylös proffslavar för enkel rengöring. Strax intill finns isbastun med aggregat MEGA EZ 225. Samarbete: Fortlöpande.